Minden nap csoda, minden nap ajándék, a következő perc is titok, amiben minden megtörténhet.

mindenlehet

Utolsó kommentek:

mindenlehet · http://mindenlehet.blog.hu/ 2017.07.22. 12:09:24

@Fehér elefánt: Örömmel beleteszem, természetesen névvel együtt, ha elküldi emailen ide:
mindenlehet@gmail.com

Bejegyzés: Villon négysorosok

Fehér elefánt 2017.07.22. 09:44:33

Meg kell jegyeznem szerényen (francia szakos voltam vagy 55 évvel ezelőtt), hogy nekem is van egy Villon fordításom, és szívesen rendelkezésre bocsátom, ha a nevemet is idézik.
Előre is köszönöm.

Bejegyzés: Villon négysorosok

ziggy stardust · http://fagyis.blog.hu 2015.11.05. 13:31:52

vagy felhívod, mielőtt bepörögsz ebbe a spirálba :) (amúgy meg ja, igazad van, én sem értem miért okoz nehézséget a válasz gombra klikkelés, és akár egy-két szó válasz elküldése - főleg az okostelók világában, nem láttam, nem olvastam, nem értem rá... nemár...)

Bejegyzés: Szótlan játék

2015.02.05. 01:42:27

ez a bircaman szerintem maga kuncze gábor

Bejegyzés: Merkel ikrek Budapesten

gmihaly 2015.02.04. 13:46:44

@kvadrillio: Hát ezért nem "kóser" ez az álszenteskedés.

Bejegyzés: Merkel ikrek Budapesten

kvadrillio 2015.02.04. 12:09:05

@gmihaly: hgmmm........utána néztem..., milyen MÉLY gazdasági-társadalmi helyzetben volt akkoriban NÉMETORSZÁG. TALÁN....AKKORIBAN...ADOTT SZITUÁCIÓBAN..., BELŐLEM IS LEHETETT VOLNA HITLER.

Bejegyzés: Merkel ikrek Budapesten

gmihaly 2015.02.04. 10:13:38

A balmédia és Merkel asszony is, mintha elfelejtette volna, hogy a zsidók deportálásának fő oka mégiscsak az antiszemitizmusnak a zsidók fizikai megsemmisítésére irányuló náci német őrület volt, amit "végrehajtási szakaszba" tettek. És mintha Weizsäcker néhai szövetségi elnök intenciói alapján: "Nem mi, németek voltunk, ők, a nácik voltak" járna-kelne a világban Frau Bundeskanzlerin. És akkor, ha ők így, akkor a magyarok miért nem úgy? Ja, hogy amit szabad Jupiternek...

Bejegyzés: Merkel ikrek Budapesten

kvadrillio 2015.02.04. 08:47:21

ÉN SZEMÜVEGGEL NÉZTEM ŐKET ÉS AZT LÁTTAM, NAGYON JÓ A KAPCSOLAT KÖZTÜK ! :)

Bejegyzés: Merkel ikrek Budapesten

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.02.04. 08:25:18

A ballibek ismét szánalmasan leszerepeltek.

Bejegyzés: Merkel ikrek Budapesten

aki mást mond az hazudik (törölt) 2015.02.04. 01:15:18

Ez elore lathato volt. Minden kerdesben ugy viselkedik a kormany es ellenzeke, mintha mas dimenzioban es idosikon elnenek, mas inerciarendszerben mozognanak. Ket onallo valosag fut parhuzamosan a fejekben.
A lenyegen nem valtoztat Merkel latofatasa, Orban a ketharmad birtokaban nem fogja jobban tisztelni az ellenzeket. Amugy is melyik ellenzekrol is lenne szo?
Paran szerintem azt hittek Merkel lebassza Orbant, az meg szepen lemond szegyeneben.
Majd jon Putyin es megint semmi se valtozik

Bejegyzés: Merkel ikrek Budapesten

mindenlehet · http://mindenlehet.blog.hu/ 2014.09.29. 19:29:40

@zelmavagyok: Nem tudni merre tart. A 90-es évek és az ezredforduló időszakában hatalmas tömegben képeztek szociálisokat, különösen sokan jöttek aktívan szoc. ágazatban dolgozók, akiknek kötelező volt a tv. alapján elvégezni és még a munkahely is támogatta. Meg sok idealista fiatal. Mára - és ez saját tapasztalat - radikálisan lecsökkent a hallgatói létszám. Lehet hogy az átalakítás már értelmét vesztette...

Bejegyzés: Elhanyagolható szociális apróság

zelmavagyok · http://sikospálya.blog.hu 2014.09.26. 22:48:05

Mivé szeretnék átalakítani? Remélem nem valami gyorstalpaló tanfolyammá. Kezd ez a terület is ugyanolyan kétpólusúvá válni, mint minden más. (Ezt felfoghatnánk pozitívumként egy fiatal szakma emancipációjaként?) Egyik oldalról vannak egészen professzionális és célzott segítő módszerek, nem is tudom, hogy kik juthatnak hozzájuk és hogyan, másrészt "forrásoldalról nézve" igény van gyors és olcsó tömegellátásra. Más területen persze a kifinomult szolgáltatások egy szűk elitnek járnak, a többinek a tömegbóvli. Kik alkotják a szociális szolgáltatások igénybevevőinek szűk elitjét? És főleg, vissza az elejére: mire akarják átalakítani a képzést?

Bejegyzés: Elhanyagolható szociális apróság

dukeekud 2014.09.06. 03:08:08

@polyvinyl: Ugy ertelmezem a postot, hogy a mai orult, kiuresedett, erteknelkuli, fogyasztoi tarsadalmunkban, mar elsosorban nem, a klaszikus szuletett elmebetegek okozak a fo problemat. Hanem ennel nagysagrendileg tobben es sulyosabb allapotban vannak az ugynevezett szerzett elmebetegsegben szenvedok. Az alkoholistak, drogosok, gyerekori bantalmazas, elhanyagolas miatt, veszelyes, aggresziv szociopatava valo emberek. Aki 12 evesen masszivan alkoholizal, az mar fiatal felnott korara szellemileg, erzelmileg leepult allapotba kerulhet. Ezek jelentenek manapsag valodi problemat, a joleti, konzumidiota tarsadalmunkban. Raadasaul, mivel ezek orvosi ertelemben nem szamitanak elmebetegnek, meg csak nem is kezelik oket, vagy ha megis akkor 2 nap utan kiengedik oket.
Aztan a hirekben hallunk roluk:
-egy uveg borert leszurta a "baratjat"
-a segeben turkalva 8 rendornek kellett lefogni
- a villamos ala lokott valakit
es a tobbi hasonlo.

Ezekhez kepest, egy nem aggresziv sima elmebeteg problema mentesen beilleszkedhet az adott kozosegbe, es boldogan elhet. Nem veszelyes, csak mas.

Bejegyzés: Falu bolondjai

Emmanuel Goldstein 2014.09.05. 10:22:04

én pánikbeteg vok, ezzel a tünetegyüttessel kurvanhéz agresszívnak lenni még egy kellemetlenkedő szúnyoggal szemben is, de szerencsére pszichiátriai betegből van sokféle :)

Bejegyzés: Falu bolondjai

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.09.05. 10:18:20

Tulajdonképpen mit akar mondani a posztoló?

Nincsenek pszichiátriai betegségek, csak "viccesen viselkedő" emberek vannak?

A posztoló szerint jobb lenne, ha nem is hallanánk arról, milyen gyakori pszichiátriai betegségek vannak? Ha nem lennének LEGALÁBB felszínes, útbaigazító jellegű információink, hanem egyes tüneteket teljesen DILETTÁNS szemlélet szerint sorolnánk ilyen-olyan kategóriákba, ahogy a hat elemit végzett déditől tanultuk a faluban?

Egyáltalán nem meglepő, hogy egy bűnözőnek pszichiátriai múltja van, és ez nem csak az életellenes bűncselekményekkel kapcsolatban igaz.

Az a meglepő, hogy ezek az emberek az alapvetően tájékozatlan környezetükből egyáltalán eljutottak pszichiáterhez, pszichológushoz. Hogy nem mondta ki felettük a család a diagnózist: "Nem beteg az, csak egy kicsit fura dolgai vannak!"

Az egyes betegségek szempontjából mindig érintett a lakosság bizonyos százaléka. Legyen szó akár testi, alár lelki bajról.

Perforált vakbéllel lényegesen többen fordulnak orvoshoz, mint mondjuk antiszociális személyiségzavarral, mert az előbbinek van, az utóbbinak meg egyáltalán nincs betegségtudata.

Ezért butaság azt mondani, hogy az a bűnelkövető, akinek nincs pszichiátriai múltja, az nem beteg, csak "furcsa dolgokat csinál".

Bejegyzés: Falu bolondjai

Imposztorék 2014.07.10. 15:53:38

@undorgrund: Faludy ezen joggal sértődne meg! Ez faludys.

Bejegyzés: Villon négysorosok

ayeaye 2014.02.27. 20:11:32

Ha keresel valakit, hogy megváltoztassa az életed, nézz a tükörbe.

Bejegyzés: soká